Valmiina työn muutokseen

Varmalaiset Tiia Harju ja Katri Viippola ovat valmiita heittäytymään, olipa kyse tulevaisuuden työelämän pohdinnasta tai valokuvauksesta.

Varmassa ei ole jääty voivottelemaan työelämän muutosta vaan on hypätty rohkeasti sen mukaan. Varmalaiset haluavat olla valmiina, kun teknologian muutos myllertää työtä. Kun
tulevaan varaudutaan ajoissa, voi henkilöstö hankkia tulevaisuuden työelämän vaatimia taitoja.

Varmassa noin joka viides yhtiön työntekijöistä on käynyt vapaaehtoisen Selviytyjät 2030 -valmennuksen, jossa tunnistetaan omia vahvuuksia ja toiveita tulevaisuuden työelämää varten.

HR- ja viestintäjohtaja Katri Viippolan mukaan valmennuksen lähtökohtana on se, että jokainen voi vaikuttaa omaan tulevaisuuteensa ja omaan työuraansa. Työnantaja eli Varma tarjoaa tähän työkaluja. Ja mikä parasta, nämä pohdinnat voi tehdä työajalla.

Mitä haluat työelämältä?

Osallistujat etsivät omia toiveitaan ja vahvuuksiaan niin työpajojen ja sparrauksen avulla kuin keskustellen esimiehen kanssa. Lähtökohtana oli se, miten työ muuttuu ja mitä työntekijä haluaisi jatkossa tehdä.

– Todella kiva, että Varmassa ollaan näin avoimia ura-asioiden suhteen, valmennukseen osallistunut kuntoutusasiantuntija Tiia Harju toteaa.

Valmennuksessa osaamista ja vahvuuksia kaivettiin esiin esimerkiksi draaman avulla. Osaaminen tallennettiin leikekirjaan. Sen kokoamisen myötä moni yllättyi siitä, miten monenlaista taitoa ja arvokasta osaamista työelämässä onkaan karttunut.

Tavoitteet tulevaisuudelle

Jokainen räätälöi koulutuksen aikana oman selviytymistarinansa.

– Ihmiset hakivat hyvin erilaisia asioita, osa saattoi hakea voimaantumista, osa oli muutoksessa jo tosi pitkällä, Tiia Harju kuvailee.

Koulutuksen aikana jokainen rakensi tavoitteita tulevaisuudelle oman elämäntilanteensa mukaan. Viippolan mukaan tavoitteena saattoi olla uusi, kiehtova koulutus tai työ, toisaalta joku saattoi todeta, että nyt on hyvä ja haluan vahvistua omassa työssäni.

Verkostoja eri puolille

Valmennuksen myötä syntyi tärkeitä verkostoja, sillä osallistujia oli kaikista toiminnoista. Mukana oli niin salkunhoitajia, eläkeasiantuntijoita, palveluneuvojia, assistentteja kuin sisäisiä tarkastajiakin.

– Koulutuksen aikana oppi tuntemaan valtavan upeita ihmisiä eri osastoilta, Tiia Harju kertoo.

Lisäksi valmennuksessa pystyi rakentamaan verkostoja myös oman yhtiön ulkopuolelle. Valmennukseen kuului sparrausta, jossa sparraajana saattoi olla oman talon työntekijä tai joku muu sparraaja kokonaan toisesta yhtiöstä. Omasta talosta sparraajia löytyi myös paljon, kävipä jokunen hiomassa ajatuksiaan toimitusjohtaja Risto Murronkin kanssa.

Avoin kaikille halukkaille

Palaute Selvityjät 2030 -ohjelmasta on ollut erittäin hyvää. Vapaaehtoinen ohjelma oli avoin kaikille halukkaille. Mukaan pääsivät kaikki, olipa ura aivan alkutaipaleella tai työvuosia takana jo kymmeniä.

Viippola uskoo, että vapaaehtoisuus oli yksi onnistumisen edellytys. Koulutus edellytti sitoutumista ja itsestään antamista muille.

– Muutamille oli iso kynnys kertoa itsestään, mutta pääosin osallistujat olivat valmiita heittäytymään, Viippola kertoo.

Valmennuksen laadusta kertoo myös se, että keskeytyksiä ei tullut.

Lyhyet poissaolot vähentyneet

Selvityjät 2030 oli Varmalle melkoinen ponnistus, haluttiinhan ohjelma räätälöidä juuri varmalaisia parhaiten palvelevaksi. Siitä syystä yhtiö ei halunnut ostaa mitään valmista koulutuspakettia, vaan rakensi kokonaisuuden itse.

Satsaus on myös kannattanut, mikä näkyy henkilöstötyytyväisyyskyselyssä sekä arjessa.

– Valmennuksen jälkeen eräs henkilö totesi, että hän vastustaa jatkossa vähemmän, Viippola sanoo hyväntuulisesti.

Varma on saanut myös selkeitä euromääräisesti mitattavia hyötyjä ohjelmasta. Lyhyet poissaolot ovat vähentyneet, mikä tuntuu suoraan tuloksessa ja tuottavuudessa.

Me pidämme huolta omasta jengistä

Selvityjät 2030 -valmennus on osa Varman yritysvastuuohjelmaa. Viippolan mukaan vastuullista on varautua tulevaan yhdessä henkilöstön kanssa, jotta henkilöstö voi hankkia esimerkiksi tulevaisuuden työelämän vaatimia taitoja.

– Me pidämme huolta omasta jengistä, HR-johtaja hymyilee.

– Jokaisen yrityksen kannattaisi antaa aikaa ja tilaa tulevaisuuden tarkasteluun, Tiia Harju sanoo.

Toisaalta Varma otti myös tietoisen riskin. Valmennuksen lopputuloksena jotkut totesivat, että oma ura onkin jossain muualla ja lähtivät talosta. Valmennuksen äiti Katri Viippola ei pidä tätä pahana asiana, päinvastoin.

– On hienoa, jos olemme onnistuneet tukemaan tällaisessa asiassa, hän hymyilee.

Eikä sitä koskaan tiedä, tuoko urapolku takaisin Varmaan jonain päivänä.

Jatkoa toivotaan

Into on kasvanut valmennuksen myötä. Nyt Viippola tiimeineen miettii sitä, minkälainen jatko voisi olla. Kiinnostusta ja kysyntää jatkovalmennukselle selvästi on.

– Jos jatkoa tulee, laitan varmaan pari hakemusta, että varmasti pääsen mukaan, Tiia Harju naurahtaa.

Satu Lehmuskoski
Kuva Mauri Helenius