Hyvää fiilistä ja apua arkeen

Kilpailukykysopimus antoi monia mahdollisuuksia työajan pidentämiseen. Yhtiökohtaisesti on voitu sopia hyvinkin erilaisista malleista.

Aktia Henkivakuutuksen väki päätyi kasvattamaan kilpailukykyä hyvinvointilauantain avulla. Lähtökohtana oli, että koko porukka tekee töitä yhdessä lauantain. Loput kiky-tunnit lisätään kuukausittain miinuksena tuntisaldoon lukuun ottamatta kesäkuukausia.

– Meillä on jo käytössä liukuva työaika ja työajan lisääminen kuudella minuutilla ei oikeastaan olisi tuonut mitään lisäarvoa, toimitusjohtaja Katja Kerke kertoo.

Hyvää paikallista sopimista

Kiky-mallia sorvattiin hyvähenkisissä paikallisissa neuvotteluissa. Lisäksi pääluottamusmies Salme Nurmi pääsi heti  työhyvinvointipäivän suunnitteluun.

Nurinaa ei herättänyt edes se, että työpäivä osui lauantaille. Ajankohta kerrottiin mahdollisimman aikaisin, jotta ihmiset pääsisivät mukaan. Osallistuminen työhyvinvointipäivään olikin runsasta.

– Kaikki olivat lähteet mukaan hyvällä mielellä.  Tavoitteena oli asiapitoinen työpäivä rennommissa puitteissa.  Tarkoitus oli saada eväitä niin yhtiön kuin työyhteisön kehittämiseen, Kerke kertoo.

Kun lähtökohdat olivat hyvät ja sovittu yhdessä, oli toteutuskin oikein onnistunut.

– Päivä oli täynnä hyvää mieltä ja naurua. Suosittelen muillekin, Salme Nurmi hymyilee.

– Työnantajana sain juuri sen mitä halusinkin päivästä, yhteistä suunnittelua ja yhdessäoloa, Katja Kerke kertoo.

Etätyörap ja somekäytösvideo

Päivän tärkeys näkyi myös sen suunnittelussa. Ohjelma oli huolella laadittu eikä kenenkään varmasti tullut nälkä runsaiden buffetpöytien ääressä.  Päivään mahtui niin mielenkiintoisia finanssialan puheenvuoroja, ryhmätöitä kuin hauskoja ohjelmanumeroitakin. Tutkimusjohtaja Olli-Pekka Ruuskanen Tampereen yliopistolta johdatteli vakuutusalan tulevaisuuteen hyväntuulisella tavalla.

Luentojen vastapainoksi osallistujat tekivät innolla ryhmätöitä. Aiheet vaihtelivat työhyvinvoinnin parantamisesta ja etätöistä henkiyhtiön tulevaisuuteen. Esitystapa oli vapaa, se saattoi olla vaikka fläppi tai räppi.

– Tuli aivan mahtava etätyörap ja  somekäyttäymisvideo. Porukka yllätti ihan täysin. Naurettiin ihan vääränä, työntekijöissä oli kunnon stand up -koomikoita, Salme Nurmi naurahtaa.

Intoa ja konkreettisia tuloksia

Kilpailukykyä saatiin nostettua päivän aikana reilusti yli kahdeksan tunnin edestä. Ryhmätöissä nousi esiin vinkkejä käytännön asioihin sekä kehittämisideoita, joilla voi saada aikaan parannuksia työn tekemiseen.

Ja mikä parasta, hyvä fiilis tuli mukana seuraavalla viikolla työpaikalle.

– Puheensorina ja hyvä hyrinä tulivat mukana työpaikalle. Yhdessä tekeminen kannattaa aina, Nurmi kannustaa.