Vireyttä ja hyvää oloa

Työpaikkaliikuttaja Elsi Luomi näyttää venytystä Urpu Wainio-Ravealle ja Joona Hirvoselle.

Työpaikkaliikuttaja Elsi Luomi liikuttaa viikossa satoja Ilmarisen työntekijöitä. Tiistain
ja torstain taukoliikunnasta on tullut niin suosittua, että seinät alkavat ajoittain tulla jopa vastaan.

Taukoliikunnan aikana kyytiä annetaan niin kireille niska-hartiaseudun lihaksille kuin istumisesta puutuville pakaroille. Samalla liikkuminen tuo tarvittavan tauon ajatustyön keskelle ja virkistää niin mielen kuin kropankin.

Matemaatikko Joona Hirvonen ja laskenta-asiantuntija Urpu Wainio-Ravea tulevat innolla liikkumaan aina kun työt antavat myöten. Viiden minuutin tauko virkistää ja saa veren kiertämään.

-Tärkeintä on, että näin tulee tauotettua työtä ja irrottauduttua hetkeksi, Joona Hirvonen ja Urpu Wainio-Ravea hymyilevät.

Viiden minuutin taukoliikunnan saa tehdä työajalla ja työvaatteissa. Tervetulleita ovat kaikki, toimitusjohtajasta alkaen.

– Hienoa, että on tällainen mahdollisuus kaikille, Joona Hirvonen sanoo.

Treeniä, hyvinvointia ja sosiaalista mediaa

Liikunnanohjaaja Elsi Luomi on liikuttanut Ilmarisen väkeä viime kesästä lähtien. Kesällä Ilmarisen väki jumppasi näyttävästi toimitalon edessä Helsingin Ruoholahdessa, talvella taukoliikunta vedetään sisätiloissa.

Taukoliikunnan lisäksi työpaikkaliikuttaja antaa yksilöllistä ohjausta liikkumiseen ja ruokaremontteihin. Pidemmät treenit jokainen tekee omalla ajallaan.

Tukea tiimeille ja apua asiakastapaamisiin

Työpaikkaliikuttajan työpanos tuntuu myös tiimien arjessa. Työtiimit voivat tilata työpaikkaliikuttajalta hyvinvointiluentoja ja erilaisia liikuntahetkiä. Ja koska työhyvinvointi on Ilmarisen leipälaji, Elsi Luomi osallistuu ajoittain myös asiakastapaamisiin. Lisäksi hän toimii aktiivisesti sosiaalisessa mediassa työhyvinvoinnin lähettiläänä.

Ilmarinen on ollut vastavalmistuneelle liikunnanohjaajalle unelmatyöpaikka, sillä Elsi Luomi on päässyt muovaamaan omaa toimenkuvaansa. Mikä onkaan sen mukavampaa kuin liikuttaa väkeä talossa, jossa liikunta on osa arkea ja puitteet kunnossa. Talon liikuntasalissa järjestetään ohjattua ryhmäliikuntaa ja kuntosalin ovet ovat avoinna kaikille halukkaille.

Hymyilevät kasvot palkitsevat

Työpaikkaliikuttajan saama palaute on ollut todella hyvää ja innostavaa. Suurimmat onnistumisen tunteet Elsi Luomi saa siitä, kun hän onnistuu houkuttelemaan uuden taukoliikkujan mukaan tai saa kannustettua jonkun aloittamaan kuntosaliharjoitteluun.

– Voitto on se, kun saa uudet kasvot mukaan ja kun sama ihminen lähtee hymyillen pois taukojumpasta, Luomi sanoo.

Äijät ja ladyt kilpailevat keskenään

Työpaikkaliikuttajan mieltä lämmittää myös se, että myönteinen liikuntavire on alkanut ruokkia itse itseään. Ilmariseen on syntynyt esimerkiksi miesten oma äijä-ryhmä, joka kohottaa kuntoa ja karistaa kiloja Elsin ohjauksella. Myös naiset perustivat vastaavan ryhmän. Nyt molemmat ryhmät kisaavat pilke silmäkulmassa keskenään siitä, kumpi saa parempia tuloksia aikaan.

Strateginen valinta

Työpaikkaliikuttajan palkkaaminen kumpuaa suoraan Ilmarisen strategiasta, jonka yksi osa-alue on energisoiva työyhteisö. Liikunnalla lisätään energiaa arkeen ja vireyttä työpaikalle. Käytännössä liikunta tuodaan mahdollisimman lähelle työntekijöitä ja lasketaan näin osallistumiskynnys mahdollisimman alas.

– Ilmarinen on myönteisellä tavalla liikuntaan kannustava työpaikka, johtaja Päivi Sihvola hymyilee.