VvL ja Pro: Yhdessä vahvana tulevaisuuteen 

Vakuutusväen Liitto on yhdistymässä Ammattiliitto Pron kanssa. VvL:n edustajisto on tänään hyväksynyt yhdistymisen kokouksessaan. Pron hallitus on jo käsitellyt asiaa aiemmin ja sen edustajisto sinetöi yhdistymisen marraskuun kokouksessaan. Tavoitteena on, että liitot yhdistyvät 1. tammikuuta 2021.  

Yhdistymisen myötä edunvalvonta vahvistuu. Nykyistä laajemmalla jäsenpohjalla voidaan vaikuttaa yhä paremmin niin sopimustoiminnassa kuin yhteiskunnallisissakin asioissa. 

 – Vakuutusalan edunvalvonnassa on aika kääntää uusi lehti. Ensi vuoden alusta ajetaan vakuutusalan työntekijöiden etua Ammattiliitto Prossa. On merkittävää niin vakuutusalan kuin koko finanssisektorinkin kannalta, että edunvalvonta keskittyy yhteen paikkaan, Vakuutusväen Liiton puheenjohtaja Liisa Halme sanoo.

 – Mikäli Metsäteollisuuden työmarkkinamalli saa jatkossa laajempaa kannatusta, on edunvalvonnan keskittäminen tarpeellista ja toivottavaa, koska sillä vahvistetaan liittojen alakohtaista neuvottelu- ja sopimusvoimaa. Yhteenliittymisellä parannetaan myös jäsenten saamia yksilöllisiä palveluja, Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen sanoo.

Yhdistymisen jälkeen Prossa on lähes 130 000 jäsentä, jotka työskentelevät esimerkiksi finanssi- ja vakuutusalalla, ict- ja viestintäaloilla, palvelualoilla ja teollisuudessa sekä julkisella sektorilla. 

Kuva Elli Ravantti

Lue lisää
Liitto vaihtuu vaivattomasti
Runsaasti uusia jäsenetuja
Yhdistykset hakevat Pron jäsenyyttä