Yhdistykset hakevat Pron jäsenyyttä

Yhdistymisen seuraava askel on se, että Vakuutusväen Liiton jäsenyhdistykset hakevat Ammattiliitto Pron jäsenyyttä. Liiton jäsenten ei tarvitse tehdä mitään. 

VvL:n jäsenyhdistykset päättävät jäsenyyden hakemisesta kokouksissaan lähiviikkojen aikana. Yhdistysten jäsenhakemukset pitää toimittaa Prolle 4.11. mennessä. 

Tärkeää, että kaikki ovat mukana

Vakuutusväen Liiton puheenjohtaja Liisa Halme korostaa sitä, miten merkittävästä päätöksestä on kyse. Vuoden vaihteessa vakuutusalan työntekijöiden edunvalvonta siirtyy Prolle.

Konttorin ja kentän työehtosopimukset neuvotellaan jatkossa Prossa vakuutuksen neuvottelukunnissa, joissa on mukana henkilöstön edustajia. 

Mitä enemmän alan edustajia on Prossa, sitä vahvemmin vakuutusalan ammattilaisten ääni kuuluu uudessa liitossa.  

– On todella tärkeää, että kaikki yhdistykset ovat fuusiossa mukana. Sitä enemmän vaikutusvaltaa ja edustuspaikkoja vakuutusala saa, mitä enemmän yhdistyksiä on mukana, Halme sanoo. 

Tietopaketti yhdistyksille

Jäsenyhdistykset saavat VvL:stä fuusioaiheisen tietopaketin päätöksenteon tueksi. Yhdistysten puheenjohtajille on oma keskustelutilaisuus, jossa yhdistysten puheenjohtajat voivat kysellä ja keskustella yhdistymisestä. Tilaisuus järjestetään keskiviikkona 21.10. klo 17 alkaen Teamsissa. Yhdistysten puheenjohtajille tulee henkilökohtainen kutsu tilaisuuteen. 

Lue lisää
Runsaasti uusia jäsenetuja
Liitto vaihtuu vaivattomasti
VvL ja Pro: Yhdessä vahvana tulevaisuuteen