Yhteistyö tuo parhaan tuloksen

Heinäkuussa eläkkeelle jäänyt Sirpa Komonen nauttii elämästä.

Kymmeniä yt-neuvotteluja, kipeitä kompromisseja, henkilöstön vähennyksiä, loputtomasti erilaisia erimielisyyksiä. Niitä on mahtunut Sirpa Komosen pääluottamusmieskaudelle, joka kesti lähes 43 vuotta.

Vaikka työnantajan kanssa on oltu eri mieltä moneen kertaan ja monesta asiasta, uskoo Komonen yhä yhteistyön voimaan. Sillä saadaan paras tulos, nyt ja tulevaisuudessa.

– Parhaimmillaan henkilöstö ja sen edustajat ovat mukana tulevaisuuden ja koulutuksen suunnittelussa.

Juuri yhteistyöllä ja neuvottelemalla Komonen kollegoineen on saavuttanut myös parhaat tulokset. Viimeisessä väännössä OP luopui aikeesta pidentää vakuutuksen korvauspuolen palveluaikoja kello 18:sta 22:een perusteellisten neuvottelujen päätteeksi.

– Oli hienoa, että johdolla oli kanttia perua tuollainen päätös. Se antoi varmasti myös uskoa ja toivoa työn jatkajille, Komonen hymyilee.

Päiviä, jotka antaisi pois

Pääluottamusmiehen työhön sisältyy paljon ikäviä asioita. Työpaikkoja ei aina saada pelastettua ja kipeitä kompromisseja joudutaan tekemään. Työ on ajoittain kuormittavaa ja yksinäistä.

– En sano, että päivääkään en vaihtaisi pois.

Oli päiviä, jotka hän antaisi pois. Raskaimpia olivat yksittäisten henkilöiden työsuhteiden päättämiset. Luottamusmies kohtaa silloin työntekijän hädän, tuskan ja huolen tulevasta.

– Olen joutunut taluttamaan liian monta hyvää kaveria ulos talosta, Komonen sanoo hiljaa.

Tyrmistyksestä maan tavaksi

Vaikeaa on ollut hyväksyä myös sitä, miten hyvää tulosta tekevä yritys voi laillisesti sanoa ihmisiä irti. Vielä 90-luvulla moinen toiminta oli ennenkuulumatonta ja nostatti melkoisen tuohtumuksen ja tyrmistyksen.

– Silloin suuri yleisö ja johtavat poliitikot olivat sitä mieltä, että vähennettäville täytyy löytyä muuta työtä. Pohjola joutui vetämään vähennykset takaisin.

Sen jälkeen yt-neuvotteluista tuli hiljalleen tavallinen tapa vähentää väkeä menestyvissäkin yrityksissä. Pitkän linjan pääluottamusmies pitää tällaista johtamista poukkoilevana ja heppoisena.

– Johtamisen pitäisi olla niin avointa, että työntekijät tietäisivät, miten työn ja järjestelmien muutokset etenevät ja he voisivat varautua ajoissa siihen esimerkiksi kouluttautumalla.

Kun kaikesta tuli salaista

Samalla kun yt-neuvottelut ovat yleistyneet, on linja tiukentunut niistä tiedottamisen suhteen. Yhtiöiden mielestä lähes kaikki yt:hen liittyvä on nykyään salaista. Luottamusmiesten suut yritetään sulkea salassapitosopimuksilla ja jopa yt:n lopputulos saatetaan yrittää pitää julkisuudelta piilossa.

– Aiemmin yt-neuvotteluja käytiin avoimemmin.

Komonen ei myöskään ole ikinä ymmärtänyt sitä, kuinka paljon on riittävästi. Parhaimmillaan tulokset ovat voineet olla miljardin, silti samaan aikaan osalle osoitetaan ovea.

– Eikö voisi olla parempi, että jengi olisi töissä ja maksaisi veroja. Silloin heillä olisi myös varaa ostaa yhtiön tuotteita, hän pohdiskelee.

Yhteistyö vaatii aikaa

Vuosien varrella moni asia on muuttunut myös parempaan suuntaan. Ennen valta oli sillä, jolla oli tietoa. Nykyään tietoa on paremmin saatavilla. Lisäksi osaamisen taso on noussut molemmin puolin pöytää.

Komonen pitää hyvänä myös sitä, että monet yhtiöt tarjoavat yt-neuvottelujen aikana työnohjausta. Silloin koville joutuneet henkilöstön edustajat pääsevät purkamaan tuntojaan luottamuksellisessa ilmapiirissä.

Hän on kuitenkin huolissaan siitä, miten luottamusmiesten aika riittää. Päätoimisia pääluottamusmiehiä on vain muutamia ja muut hoitavat töitään oman toimien ohella.

– Hyvä yhteistyö vaatii aikaa.

Salapoliisityötä ja neuvottelutaitoja

Työ ison vakuutusyhtiön pääluottamusmiehenä on ollut antoisaa. Työssä on oppinut valtavasti finanssialasta, päätöksenteosta ja neuvottelutaidoista. Pääluottamusmiehen työtä Komonen kuvailee salapoliisin työksi.

– Työhön kuuluu paljon selvittämistä ja asioiden tutkimista. Ei kannata jäädä yhden lähteen varaan vaan pyrkiä kuuntelemaan monia.

Suuri osa työstä on neuvottelua. Neuvottelua uudistuksista ja muutoksista. Neuvottelua tulevaisuudesta ja siihen varautumisesta.

– Lisäksi pitää olla hyvin perillä yhteiskunnallisista asioista ja työmarkkinoiden tapahtumista.

Hyvät neuvottelusuhteet ovat tärkeät. Asiat voivat riidellä, mutta ihmiset eivät. Mutta vieläkin tärkeämpää on luottamus. Sitä ei saa pettää. Eikä valeita kannata viljellä, koska niistä jää ennemmin tai myöhemmin kiinni.

– Tärkeintä on olla rehellinen.

Satu Lehmuskoski
Kuva Mauri Helenius

Lue lisää siitä, mitä Sirpa Komonen tekee eläkepäivillään täältä.