Yt-aalto iski vakuutusalalle

Alkusyksyn aikana vakuutusalalle iski ikävä yt-neuvottelujen aalto. Työpaikkansa uhkaa
menettää yli 70 vakuutusalan ammattilaista. Useimmissa vakuutusalan työpaikoissa on vältytty lomautuksilta koronan aikana, joten yhtiöiden vähennyssuunnitelmat
tulivat todella ikävänä yllätyksenä alan työntekijöille.

Vahinkovakuutusyhtiö If ilmoitti syyskuussa 24 työntekijän vähentämisaikeista. Neuvottelujen piirissä on 173 työntekijää. Yhtiö perustelee vähennyksiä esimerkiksi asiakaskäyttäytymisen muutoksella ja töiden uudelleen järjestelyllä.

Henkilöstö on tyrmistynyt yt-suunnitelmista. Koronasta huolimatta pohjoismainen If teki muhkean 383 miljoonan euron tuloksen alkuvuoden aikana.

– On todella raukkamaista aloittaa yt-neuvottelut yhtiössä, joka tekee erittäin vahvaa tulosta, pääluottamusmies Liisa Halme sanoo.

Myös Suomessa If on tehnyt erinomaista tulosta, mistä kertoo yhdistetty kulusuhde 85,3. Kaikesta tästä huolimatta yhtiö aloitti yt-neuvottelut Suomessa. Syytä on vaikea ymmärtää.

– Henkilöstö on joutunut venymään todella paljon korona-aikana. Yhtiö palkitsee sen vähentämällä väkeä, hän jatkaa.

Liisa Halme on hyvin huolissaan henkilöstön jaksamisesta. Hän edellyttää vahvoja tukitoimia ja kaikkien kivien kääntämistä, jotta vähennysluvut jäisivät mahdollisimman pieniksi.

44 vähennysuhan alla LähiTapiolassa

Surullisia vähennysuutisia kantautui myös LähiTapiolasta. Siellä aiotaan vähentää jopa 44 työntekijää ryhmänohjaus- ja kehityspalveluista. Neuvottelujen piirissä on kaiken kaikkiaan 250 henkilöä. Vähennysuhka koskee etupäässä asiantuntijoita ja esimiehiä.

Yt-neuvottelujen aloittaminen suututti henkilöstöä. Yhtiössä oli luvattu, että korona-aikana ei lomauteta väkeä. Sen sijaan mentiinkin suoraan väen vähentämiseen. Monen luottamus työnantajan lupauksiin koki kovan kolauksen ja pettymys oli suurta.

– Huono maku tästä jää henkilöstölle, pääluottamusmies Iiro Ketola sanoo.

Yhtiö perustelee vähennyksiä tuotannollis-taloudellisin syin. Tavoitteena on esimerkiksi yhdistellä töitä ja toimenkuvia.

– Pelkään, että työnantaja ottaa tässä kohtuuttomia riskejä ja henkilöstö ylikuormittuu, Iiro Ketola sanoo.

Hän perää LähiTapiolalta nyt paljon puhuttua vastuullisuutta henkilöstöä kohtaan.

– Nyt tarvitaan malttia. Nyt pitäisi katsoa pidemmälle tulevaisuuteen ja varmistaa kehityshankkeiden tulevaisuus.

Hän edellyttää, että kaikki mahdollisuudet selvitetään, jotta mahdollisimman moni työnsä menettävä asiantuntija ja esimies löytää työtä muualta ryhmän palveluksesta.

Suomen Vahinkovakuutus vähensi väkeä

Suomen Vahinkovakuutus kävi syyskuussa yt-neuvottelut tuotannollis-taloudellisin perustein. Uhan alla oli viisi työpaikkaa. Yt-neuvottelujen päätteeksi neljä tehtävää loppui ja tilalle tuli kaksi uutta tehtävää, joihin työllistyi kaksi henkilöä.  Kaksi ihmistä joutui lähtemään.

Yhtiön henkilöstöä on vähennetty parin vuoden aikana ainakin kolmissa yt-neuvotteluissa. Työnsä on menettänyt parikymmentä vakuutusalan ammattilaista. Tilanne on raskas henkilöstölle, joka on joutunut työskentelemään yt-uhan varjostamana.