Yt-neuvottelut riepottelevat vakuutusalaa

Vakuutusalalla on käyty yt-neuvotteluja viime viikkoina tiiviisti. Suomen Vahinkovakuutus  aloitti maanantaina yt-neuvottelut tuotannollis-taloudellisin perustein. Uhan alla on viisi työpaikkaa, joiden työntekijät voidaan irtisanoa, sijoittaa uudelleen tai osa-aikaistaa. 

Henkilöstö on tyrmistynyt tilanteesta. Se on ollut erittäin kovilla viime vuodet, koska yhtiö on vähentänyt toistuvasti väkeä yt-neuvottelujen avulla. Nyt alkaa jälleen kierros pankki- ja kanavamyynnissä sekä asiakas- ja tuotehallinnossa. 

– Äärimmäisen kurjaa, että yhtiö on taas tässä tilanteessa. Vuosi sitten käydyissä yt-neuvotteluissa vähennykset kohdistuivat samoihin toimintoihin, pääluottamusmies Camilla Sonck toteaa. 

Hän pelkää että henkilöstöllä on edessä tiukat ajat, koska yhtiön muissa toiminnoissa on myös syntymässä henkilöstövajetta normaalin poistuman takia.

LähiTapiolan alueyhtiöissä vähennyksiä

Yt-neuvotteluja on käyty myös kahdessa LähiTapiolan alueyhtiössä.  Päijät-Hämeen, Kanta-Hämeen ja Kymenlaakson alueella toimivassa Vellamossa menetti työnsä 12 henkilöä yt-neuvottelujen päätteeksi. 

Yhtiö perusteli vähennystarpeita toiminnan tehostamisella ja taloudellisilla seikoilla. Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan tavoitteena olivat yli 900 000 euron vuotuiset säästöt. Neuvottelujen piirissä oli koko Vellamon henkilöstö eli 124 henkilöä.

Edellisen kerran yt-neuvotteluja käytiin Vellamossa vuonna 2014. Silloin vältyttiin kuitenkin irtisanomisilta. 

Lisäksi yt-neuvotteluja on käyty LähiTapiola Varsinais-Suomessa Turun talousalueella. Siellä neuvottelut koskivat 20 henkilöä, joista irtisanomisuhan alla oli 5 henkilöä.

Pohjantähtikin käy yt-neuvotteluja

Yt-neuvottelut ovat meneillään myös Pohjantähdessä. Neuvottelujen piirissä on noin kolme neljästä yhtiön työntekijästä eli yhteensä 250 henkilöä henkilö- ja yritysasiakasliiketoimintayksiköissä sekä vakuutus- ja korvauspalveluissa. 

Yhtiön mukaan mittavia muutoksia kohdistuu noin 110 työntekijään. Muutoksia on tulossa organisaatiorakenteisiin, työnkuviin ja työskentelytapoihin.

Isoja vähennyksiä OP:ssa

Aiemmin tänä syksynä isoja yt-neuvotteluja on käyty OP:ssa. Yrityspankki ja Vakuutusasiakkaat -liiketoimintojen yt-neuvottelujen seurauksena 300 työtehtävää lakkaa. Tilalle syntyy 185 uutta tehtävää.

OP:n keskusyhteisön yt-neuvottelujen seurauksena noin 460 tehtävää lakkaa, ja uusia tehtäviä syntyy noin 190.  Keskusyhteisön muutosten arvioidaan tuovan noin 18 miljoonan säästöt vuoden 2020 loppuun mennessä.