Yt-piina jatkuu Pohjola Vakuutuksessa

Monen vakuutusalan ammattilaisen piina jatkuu edelleen Pohjola Vakuutuksessa, vaikka yt-neuvottelut päättyivät alkuviikosta. Tällä viikolla yt:n kohteena olleet henkilöt kuulevat, minkälainen on heidän työnsä tulevaisuus. Jatkuuko työ vai loppuuko kyseinen tehtävä kokonaan. Sen jälkeen ilman työtehtävää jääneet työntekijät voivat hakea uusia työtehtäviä.

Uusia työtehtäviä ei kuitenkaan riitä kaikille. Yrityspankki ja Vakuutus -liiketoimintojen yt-neuvottelujen seurauksena 300 tehtävää lakkaa ja tilalle tulee vain 185 uutta tehtävää. Julkisuuteen ei ole annettu tietoa siitä, kuinka monta työtehtävää päättyy vakuutuspuolella ja kuinka paljon uusia työpaikkoja sinne on tulossa. 

Tunnelmat talossa ovat hermostuneet. Yt-neuvottelut alkoivat elokuussa ja osa työntekijöistä joutuu odottamaan tietoa omasta kohtalostaan edelleen. Henkilöstölle tilanne on erittäin kuormittava, kun epätietoisuus kalvaa kuukausia. 

Sen sijaan OP Ryhmälle järjestely on mitä kätevin maineen kannalta. Ryhmä ei päädy otsikoihin isojen irtisanomisten takia, kun poispotkittavien määrä varmistuu pikku hiljaa uusien työpaikkojen hakuprosessin myötä. Vaille työtä jääville vakuutusalan ammattilaisille tämä merkitsee kuitenkin pitkitettyä piinaa.

Kuva Shutterstock